Lekker eten is een hobby van velen en daarom brengen veel mensen heel veel tijd door in de keuken. Dan wil je natuurlijk dat de keuken een fijne omgeving is. Dit kun je bereiken door een mooi schilderij op te hangen. Maar niet ieder schilderij is geschikt om in de keuken op te hangen. Zo is de plek essentieel en daarnaast moet het materiaal tegen een stootje kunnen.Het kan zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet: er zijn zoveel leuke opties. Je kunt er dan ook nog voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met een kloddertje verf en een canvas. Tips over het maken en het uitkiezen van een werk en een geschikt plekje vinden in de keuken vind je hieronder.

Blijf in het thema

De leukste schilderijen voor in de keuken zijn die waarop eten te zien zijn. Het is misschien een beetje voor de hand liggend, maar je zult de plank nooit misslaan! Eten is natuurlijk een heel breed begrip, dus je kunt alle kanten op. Kies bijvoorbeeld een mooi schilderij van je favoriete ingrediënt, een gerecht wat je aan een vakantie doet denken of misschien heb je wel een mooie foto gemaakt van de plaatselijke markt die geschilderd kan worden.

Het leuke aan eten is dat het simpelste voorwerp een fantastisch schilderij kan maken. Bijvoorbeeld een rood pepertje: een eenvoudige vorm, maar in de knallende, complementaire kleuren groen en rood. Daarnaast betekent deze eenvoud dat de schilder kan experimenteren met verschillende stijlen. Zo kun je het pepertje abstract of hyperrealistisch weergeven of juist in een klassiek stilleven verwerken.

Peper schilder inspiratie

Inspiratie van social media

Meer dan ooit is voedsel het gesprek van de dag. Zo ook op social media. Zogeheten foodies zijn sterren in het vastleggen van comfort food, latte art en ga zo maar door. Het simpelste gerechtje wordt omgetoverd tot een waar kunstwerk. Dit zijn vaak foto’s, maar ook schilders halen inspiratie uit voedsel. Steeds vaker wordt een alledaagse maaltijd op een originele, artistieke manier vastgelegd.

Ga eens op internet op zoek naar deze trendsetters en wie weet hangt er binnenkort wel een Instagram-waardig schilderij bij jou in de keuken! Deze exemplaren zijn trendy, modern en soms humoristisch en vormen misschien wel een nieuwe bron van inspiratie voor de kok.

Schilderij ijsje

Wordt blij van kleur

Net zoals in het echte leven ziet een kleurrijke maaltijd er op een schilderij feestelijk en lekker uit. Je hebt vast al wel eens een foto gezien van een markt in Marokko; alles ziet er lekker uit en je wordt vrolijk van alleen al de foto! Zulke afbeeldingen kun je natuurlijk ook ophangen in je eigen keuken. Een drukke marktkraam of kleurrijke fruitschaal vrolijkt de omgeving op en laat je nog meer zin in hebben in de te bereiden maaltijd!

Het ligt er natuurlijk wel aan hoe de keuken zelf eruit ziet. Een monotone keuken kan vaak wel wat kleur gebruiken. Heb je al een kleurrijke of drukke keuken, dan kan de afbeelding in het niet vallen. Denk dus eerst na over wat je wil voor de keuken en waar jij zelf blij van wordt.

TIP: Wanneer je voor een schilderij van een voedselmarkt houdt, kun je kiezen voor bijvoorbeeld een foto van boven. Afbeeldingen waarop diepte te zien is laten de ruimte namelijk groter lijken.

Materiaal & plek

De keuken is een plek waar van alles plaatsvindt. Het kerstdiner wordt er bereid, de verjaardagstaart geglazuurd en de koekjes gebakken. Dat betekent dat er nog wel eens iets kan verbranden of spetteren. Zorg er daarom voor dat je een schilderij op een tactische plek hangt. Boven het gasfornuis is misschien niet handig. Kies een plek waar minder etensresten achterblijven. Daarnaast is het materiaal ook niet onbelangrijk. Sommige materialen vervormen of worden vloeibaar wanneer ze opwarmen. Een weerbaarder materiaal is geschikt voor in de keuken, maar wanneer je de juiste plek kiest kan een fragiel werk ook zeker!

TIP: Wat dacht je van een beschilderd spatscherm? Onmisbaar in de keuken en een plezier voor het oog!

DIY

Net zoals je je baksels en maaltijden zelf maakt, kun je ook zelf aan de slag met kunst. Het internet loopt over met tips voor leuke creaties voor in de keuken. En waar staat een DIY-look nou beter dan in de keuken? Deze creaties zijn niet alleen leuk om naar te kijken. Samen met je vrienden of familie kun je een middagje je creativiteit uiten en iets in elkaar knutselen.

Schilderen do it yourself

Wie weet ontdek je verborgen talenten en kun je voortaan je eigen schilderijen maken. Door zelf decoraties te knutselen kun je natuurlijk heel veel van jezelf laten zien. Daarnaast kun je een wand maken waarop je allerlei leuke foto’s, knutselwerkjes en herinneringen van jou en je gezin ophangen. Dit ziet er leuk uit en je weet zeker dat niemand anders zo’n creatief gedecoreerde keuken heeft.